Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
ca ESEN
Tornar

Nova Llei Hipotecària

05-09-2019
Nova Llei HipotecàriaNova Llei Hipotecària
Nova Llei HipotecàriaNova Llei Hipotecària
L’aprovació de la nova llei hipotecària, que va entrar en vigor el passat 17 de juny, introdueix canvis importants en les garanties per als clients d’entitats bancàries que necessiten finançament en la seva compravenda.

Aquests són els aspectes més destacats:
 
1.- Prohibició de les claúsules terra.

2.- Els bancs han de pagar l'Impost d'Actes Jurídics Documentats (AJD), les primeres còpies del notari i les despeses de registre i de gestoria.

3.- Les entitats financeres hauran de donar tota la informació necessària als clients perquè puguin entendre les condicions del crèdit. La banca ha d'oferir l'esmentada informació amb una antelació mínima de deu dies naturals abans de la signatura de la hipoteca.

4.-Amb la nova llei és el client qui tria el Notari, que ha de certificar que els bancs compleixen les seves obligacions, i que els clients entenen les condicions de la hipoteca. Per a poder-ho acreditar, ha d'explicar als usuaris les condicions dels crèdits, fer un test de comprensió, i reflectir aquesta informació en una acta notarial de forma gratuita.

5.- Les comissions per amortització anticipada es redueixen a la meitat per a les hipoteques de tipus fix (2% durant els 10 primers anys i 1,5% a partir d'aquest període).

6.- S'endureixen les condicions per desnonar un client per impagament. De fet, el procés només podrà començar si hi ha dotze quotes impagades o el 3% del capital en la primera meitat de la vida del préstec, o bé 15 quotes o el 7% en la segona meitat.

7.- Abans, els bancs associaven productes a la hipoteca, com un pla de pensions, un fons d'inversió, la domiciliació de nòmina o una assegurança que el sol·licitant de la hipoteca havia de contractar. Amb la nova llei, aquests productes vinculats no se li poden exigir al client.
 

Aquests són els punts més rellevants a tenir en compte quan inicieu els tràmits per a sol·licitar una hipoteca. Com sempre, recordeu que un bon assessorament és imprescindible per a aconseguir les millors condicions.


Si voleu més informació o bé teniu quasevol consulteu, cliqueu aquí.