Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
ca ESEN
Tornar

Experiències de comprador. Què has d’esperar d’un expert immobiliari?

16-03-2020
Experiències de comprador. Què has d’esperar d’un expert immobiliari?
Com a comprador, què haig d’esperar d’un expert immobiliari?

Al llarg dels anys, hem conegut molts clients interessats a comprar un habitatge. Com podeu imaginar, les seves experiències amb el món immobiliari han estat molt diverses, però la gran majoria coincideixen en la manca de professionalitat dels agents i els responsables de les agències que els han atès.

Això passa per motius diversos, entre els quals destaquen la manca de formació dels agents, la pressió dels responsables de les agències per facturar i l’absència del factor vocacional en l’activitat. El món immobiliari ha estat en els darrers anys un refugi dels qui buscaven diners ràpids, dels qui no sabien exactament a què dedicar-se i dels qui, amb la mínima estructura, volien obrir negoci propi.

Malauradament, això ha provocat un desprestigi del sector que no afavoreix als qui fem una feina professional i aportem valor i seguretat a una de les experiències emocionals i econòmicament més importants en la vida d’una persona.

Per això mateix, perquè sapigueu què heu d’esperar dels professionals del sector que estem compromesos amb garantir l’èxit de la compravenda o el lloguer per a totes les parts, us volem explicar com és una experiència de compra a U10 HABITATGES.

A continuació us detallem els punts bàsics que U10 HABITATGES ofereix als seus clients compradors: 
  1. Abans de publicar un producte i oferir-lo als nostres clients, verifiquem que tota la documentació estigui en ordre.
  2. La informació que publiquem en els portals immobiliaris o a la nostra web és fiable i detallada, per tal d’evitar pèrdues innecessàries de temps als nostres clients. I el preu que publiquem és sempre el preu final (les despeses de compra no estan incloses).
  3. La resposta a una petició d’informació és ràpida i eficaç. Abans de 2 hores, dins l’horari laboral, els nostres clients reben la nostra trucada oferint més informació i concertant visita si així ens ho demanen.
  4. La puntualitat a les visites concertades és un senyal de respecte pel vostre temps.
  5. A les visites, els agents disposen de tota la informació necessària referent a l’habitatge que es visita. Les despeses de comunitat i d’IBI les facilitem sempre, així com les possibles obres en execució o futures a la finca per raó de l’ITE (Inspecció Tècnica de l’Edifici). També informem dels metres útils i construïts de l’habitatge, i disposem d’un aparell làser de mesura per a poder facilitar mides concretes a la visita.
  6. Els nostres agents coordinaran les visites necessàries amb persones de la vostra confiança o familiars. Comprar un habitatge és una decisió important i cal disposar de tots els elements per a fer-ho correctament.
  7. En cas d’interès per l’habitatge que heu visitat, us facilitem tota la documentació abans de fer la reserva (nota registral, cèdula d’habitabilitat, certificat energètic, informe del cadastre, rebut d’IBI de l’any en curs, rebut de comunitat i darrera acta de la Comunitat de Propietaris). Aquesta és la mínima imprescindible per a prendre una decisió.
  8. En el moment decisiu, quan ja sabeu que heu trobat l’habitatge on viure i heu resolt els possibles dubtes, estem al vostre costat respectant el vostre ritme. Sense cap pressió. Perquè la vostra decisió és tan important que es mereix l’espai necessari per a fer-la amb il·lusió i amb convicció.
  9. A partir d’aquí, el nostre departament de signatures i tot l’equip estem compromesos amb l’únic objectiu de fer fàcil el vostre procés de compra. Coordinem amb el vostre banc l’entrega de documentació, us facilitem les reunions amb la propietat per a comentar fins a l’últim detall que us preocupi i us acompanyem fins a la signatura davant de Notari.

Perquè tot sigui perfecte i la il·lusió us acompanyi fins al final.

Benvinguts a U10 HABITATGES.

Si necessiteu més informació o desitges fer alguna consulta, clica aquí

Fotografia: La Fàbrica (Ricard Bofill)
Escrit per: Albert Pulido