Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
ca ESEN
Tornar

Estem preparats – El futur de les immobiliàries a Barcelona

16-04-2020
Estem preparats – El futur de les immobiliàries a Barcelona

Darrerament, ens arriben missatges de preocupació i incertesa sobre situacions personals de clients que volien vendre o comprar un pis i s’han trobat, de sobte, que s’ha aturat tota activitat no essencial. La preocupació pel futur a curt termini és excepcional, especialment en els casos de persones afectades personalment pel Covid19 en l’àmbit professional o familiar. És probable, per tant, que en el futur es produeixin canvis que ara són difícils de preveure. Canvis que afectaran la manera en què compradors i venedors defineixen les seves necessitats i que, sense dubte, obligaran les agències immobiliàries a adaptar-se.

Però, una vegada hem acceptat que ens toca navegar en un mar tempestós, és hora de trimar veles i marcar un nou rumb. En aquestes setmanes de confinament, s’ha fet palès en l’àmbit personal un canvi substancial en la relació que tenim amb les tecnologies: videotrucades, classes interactives i compres online ens ho demostren. A més, hi ha altres lliçons que segur aprendrem d’aquest moment: la possibilitat de treballar des de casa, la importància de l’habitatge com a dret social i el valor de la comunitat local en detriment de la globalització extrema.

 

La situació del sector immobiliari

A diferència d’altres sectors, l’immobiliari es desenvolupa lentament en aquesta nova etapa tecnològica. Moltes agències mantenen les mateixes dinàmiques que als anys 90, amb grans oficines i elevats costos estructurals, esclaves de la facturació que les condueix a la manca de transparència i ètica, amb poc temps per atendre com cal als seus clients.

La incorporació d’eines digitals en el dia a dia d’un agent immobiliari, tals com una pàgina web on explicar tot el ventall de serveis que ofereix i les videotrucades a l’hora de connectar amb possibles clients, permet una gestió molt més eficaç del temps. Tanmateix, l’exposició que ens permet les xarxes socials més enllà de les portes de la nostra oficina a peu de carrer és una oportunitat única per transmetre el nostre missatge.

Tot i els grans avenços tecnològics, caldria veure si les grans franquícies poden adaptar-se ràpidament. A més, l’aparició de plataformes que ofereixen un accés fàcil i amb dades actuals sobre la situació del mercat, preus i tendències, ha difuminat les barreres d’informació d’aquest sector tan poc obert a la innovació. Això ha provocat un increment en la gestió personal de la venda per part de molts propietaris que no es veuen identificats amb les dinàmiques de la major part de les agències.

Però és suficient l’accés a les eines tecnològiques de màrqueting, de comparació de preus, de càlcul d’hipoteques, per a convertir als propietaris en experts en negociació o en temes legals? O per a oferir la seguretat jurídica que requereix una compravenda?

 

Es pot reduir una compravenda a simples números i càlculs freds?

Per la nostra experiència personal, la resposta és clarament que no. La tecnologia ens ha d’ajudar a fer arribar als clients informació més fiable i accessible. Però no pot fer desaparèixer la figura d’un expert compromès a trobar el millor tracte entre les parts i disposat a mantenir la il·lusió dels seus clients fins al final. Tampoc pot substituir la confiança que es pot transmetre en persona a l’hora de superar tots els temors.

Perquè comprar o vendre un habitatge no és només una transacció econòmica, sinó una de les decisions més importants de la vida.

És per això, que el canvi de paradigma que es presenta és desafiant; cal deixar enrere la simple intermediació i és l’hora per als autèntics experts del sector immobiliari. Aprofitant totes les noves tecnologies per apropar-nos encara més al nivell d’excel·lència exigit sense perdre de vista que el client és el centre del nostre món.

 

Per què sabem que a U10 Habitatges estem preparats?

Perquè fa més de 30 anys que ho practiquem, ens sentim part fonamental i responsable de l’èxit en els acords entre clients, a més d’estar compromesos amb el del teixit comercial i social d’aquest país, aportant valor per aconseguir una societat més justa.

El nostre model de negoci és sostenible i dirigit a ajudar a les persones que ho necessiten. Per això ens desmarquem de la voracitat que domina la majoria de les empreses del sector i així mantenim intacta la nostra prioritat. Donar sempre el millor servei possible, amb dedicació diària i passió per allò que fem. Sense pressions i al vostre costat.

 

Som U10 Habitatges, som poble.