Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
ca ESEN
Tornar

Codi Civil de Catalunya Art. 621-49

17-07-2019
Codi Civil de Catalunya Art. 621-49Codi Civil de Catalunya Art. 621-49
Codi Civil de Catalunya Art. 621-49Codi Civil de Catalunya Art. 621-49
El passat 1/01/2018 va entrar en vigor el Llibre VI del Codi Civil de Catalunya, que regula les obligacions i els contractes. Avui comentem l’article 621-49 referent a la compravenda amb finançament per un tercer, habitualment una entitat bancària.

L’article estableix :

  1. Si el contracte de compravenda preveu el finançament de tot o part del preu per una entitat de crèdit, el comprador, llevat de pacte en contra, pot desistir del contracte si justifica documentalment, en el termini pactat, la negativa de l’entitat designada a concedir el finançament o a acceptar la subrogació del comprador en la hipoteca que grava l’immoble, llevat que la denegació es derivi de la negligència del comprador.
  2. El desistiment del comprador obliga el venedor a la devolució del preu que li hauria estat lliurat i, si escau, de les arres penitencials, i obliga el comprador a deixar el venedor en la mateixa situació en què s’hauria trobat si no s’hagués conclòs el contracte, sens perjudici del que estableix la legislació hipotecària.

Així doncs, el Codi Civil de Catalunya regula que si el comprador no pot aconseguir el finançament necessari per a la compra, podrà desistir del contracte sense perdre les quantitats entregades. Per a que això sigui possible, han de concórrer dos requisits bàsics:
  1. Al document d’arres o contracte privat, ha de constar que la part compradora espera finançar-se per una entitat de crèdit.
  2. El comprador ha de justificar documentalment la negativa de l’entitat a la concessió del finançament, sense que s’hagi produït per negligència seva.

Com sempre, si heu de vendre o comprar a Catalunya, un bon assessorament és essencial per a evitar problemes futurs.


Si necessites més informació o desitges fer alguna consulta, clica aquí